1.  iCombiPro®
  2. iCombiClassic®
  3.  Dodatna oprema

“iCombi® Pro. Novo merilo kakovosti.”

Razmišljati na način, kot ni še nihče pred tem.

Kdor želi postaviti nova merila, mora razmišljati drugače od ostalih. Pečenje, praženje, pečenje na žaru, dušenje, cvrtje, poširanje – vse to lahko počnete na še bolj inteligenten način, še enostavneje in še učinkoviteje. V podjetju RATIONAL imamo zavoljo svojih več kot 45-letnih izkušenj na področju kuhinjske tehnologije širši pogled in smo raziskali področja, kot so pomanjkanje strokovnih spretnosti, kuharske trende in upravljanja dela v kuhinjah. Podjetje je svojemu razmišljanju dodalo nove smernice. Pred seboj pa je vedno imelo en sam cilj: priti korak bliže k popolnosti. 

iCombi Pro. Jaz sem.

Inteligenten, prilagodljiv in produktiven. Novo merilo kakovosti.

 

Nov. Imam izkušnje, razmišljam, se učim, ne pozabim, sem previden in se prilagajam. Če poznam želeni rezultat, samodejno prilagajam vlažnost, hitrost kroženja zraka in temperaturo. Z drugimi besedami: zahvaljujoč svoji inteligenci se lahko dinamično odzovem na vaše zahteve. So vrata kuhalnega prostora predolgo odprta? Je zrezek debelejši kot običajno? Je potrebnega več pommes frittesa kot po navadi? Potem samodejno prilagodim nastavitve in vam dostavim želeni rezultat. Vedno znova in znova in znova. Izredno učinkovito. Zato imam navsezadnje svojo inteligenco.

Veliko prostora. In zagotovilo, da boste dosegli svoje cilje. Tako, kot ste si jih zamislili.

 1 

Intuitiven koncept upravljanja
Novi koncept upravljanja uporabnika vodi s slikami, logičnimi delovnimi koraki in jasnimi, interaktivnimi navodili. Tako lahko prav vsak, že od prvega dne dalje, dela brez napak.

 2 

Inteligentno kuhanje
Funkcija iCookingSuite pozna pravo pot do želenega rezultata priprave in vas do tja pripelje vedno znova. S prvovrstno kakovostjo. Kadarkoli lahko sami prilagodite
postopek priprave ali spremenite polnitev iz posamične v mešano. To je svoboda, to je prilagodljivost.

 3 

Integriran WiFi
Z integriranim WiFi vmesnikom se parnokonvekcijski aparat iCombi Pro enostavno poveže s spletom, kot vaš pametni telefon in tako dostopa do aplikacije ConnectedCooking. Za še več udobja, varnosti in navdiha.

 4 

ENERGY STAR®
Odlično – takšne so ocene z vidika energetske učinkovitosti. Parnokonvekcijski aparat iCombi Pro je bil preizkušen po merilih enega najbolj strogih programov certificiranja.

 5 

Učinkovita priprava hrane
Funkcija iProductionManager prevzema načrtovanje poteka priprave in pokaže, kdaj bi bilo določena živila najbolje pripravljati skupaj.
Potek dela naredi učinkovitejši ter prihrani čas in energijo.

 6 

Zelo hitro čiščenje
V največ 12 minutah od umazanega aparata do čistega, to zmore le parnokonvekcijska pečica iCombi Pro. Celo pri standardnem čiščenju prihranite 50 % časa in
čistil*. Čist aparat, za manjše število izpadov v delovanju in večjo produktivnost.

 7 

Dobro premišljeno
Več ventilatorjev, optimizirana geometrija kuhalnega prostora in večja zmožnost razvlaževanja zagotavljajo do 50 % več polnjenj*. In še boljšo kakovost jedi. Za
še večjo produktivnost.

 

 

 
 

Višja Produktivnost

Vse, kar ste delali do sedaj, boste takoj začeli delati še bolje.

 


 


Na novo premišljena učinkovitost: Pozabite na kuhinjske aparate, ki zavzamejo ogromno prostora in dovolite, da pečica iCombi Pro dela za vas. Na manj kot 1 m2. Pripravljajte meso, ribe, perutnino, zelenjavo in pekovske izdelke. Priprava jedi po naročilu, catering, dostava hrane, klasične restavracije. Zahvaljujoč vzajemnemu delovanju inteligentnih funkcij temu pomočniku to uspeva. Funkcija iDensityControl z zmogljivo regulacijo kroženja zraka in razvlaževanja poskrbi za povečanje produktivnosti do 50 %* in za približno 10 %* skrajša čas priprave živil. In zagotavlja do zadnjega kotička enakomerne rezultate. Hkrati intuitiven koncept upravljanja skrbi za optimalno podporo uporabniku in zmanjšanje možnosti napak. Zaradi tega lahko proizvodnja teče nemoteno naprej.
 

iDensityControl Pomeni večje zmogljivosti za vas, s tem pa boste prihranili čas in denar. Obenem pa boste izboljšali okus pripravljenim jedem.

 

Učinkovitost.

Imate cilj, iCombi Pro pozna pot do tja.

 


 

Imate cilj, ki ga lahko dosežete brez sklepanja kompromisov, z inteligentno pripravo hrane v parnokonvekcijskem aparatu iCombi Pro. Primer: včasih mora biti sočasno pečenih 5 zrezkov, včasih pa 100. Kakovost priprave mora biti vedno enaka. Zato iCombi Pro stalno preverja stanje živil glede na predvideni cilj, izračunava napredek pri pripravi in inteligentno prilagaja temperaturo. So gostje prišli prezgodaj in pečena zelenjava še ni pripravljena? Potem preidite iz posamične na mešano polnitev. Aparat iCombi Pro uravnava parametre priprave tako, da je mogoče vse pripraviti sočasno. Ali ste si premislili glede želenega rezultata? Potem posezite v postopek priprave in spremenite cilj. Parno konvekcijski aparat iCombi Pro bo optimalno prilagodil temperaturo in čas priprave. Rezultat vas bo prepričal. In lahko ga kadarkoli ponovite. Ne glede na to, kdo upravlja z aparatom.

iCookingSuite
Inteligentno kuhanje, s katerim boste vedno znova presegli
svoja pričakovanja. Učinkovito, enostavno in varno.

 

Optimizacija.

Kompleksna priprava zahteva enostavne rešitve.

 


 

Življenje v kuhinji: stres in naglica, pripravljanje več jedi hkrati in vedno pravočasno. Logistični izziv za papir in svinčnik ali programsko opremo. Do sedaj. Saj sedaj to nalogo prevzema parno konvekcijski aparat iCombi Pro s funkcijo iProductionManager: jedi enostavno razporedite na zaslonu in takoj vidite, katere lahko pripravite sočasno. Morate se le še odločiti, ali želite pripravo na način s katerim boste prihranili čas ali tako, da boste prihranili energijo. Sistem nadzira vsako vodilo posebej, da lahko inteligentno prilagaja čas priprave glede na količino živil in želeni rezultat. Vi se odločate o tem, ali naj bodo jedi dokončane istočasno ali pa želite istočasno začeti s pripravo. V vsakem primeru vam aparat iCombi Pro sporoči, kdaj je treba napolniti kuhalni prostor, tako: Jedi so pripravljene.

iProductionManager
Prihranite si logistične napore, čim bolj optimizirajte proizvodnjo in zmanjšate naporno delo osebja. Kakovost pa bo ostala enaka. Življenje v kuhinji prihodnosti: mir in tišina.

 

Učinkovito čiščenje

Odlično. Dolgotrajno delo, ki se mu sploh ne pozna.

 


 

Številne na žaru pripravljene jedi pustijo za sabo številne trdovratne sledi, zaradi katerih parno konvekcijskega aparata iCombi Pro ne bi bilo mogoče uporabljati za pripravo drugih jedi. No, če ne bi bilo iCareSystem-a. Slednji med drugim omogoča izredno hitro vmesno čiščenje v zgolj 12 minutah. Tako lahko takoj nadaljujete s pripravo npr. brokolija, brez mešanja okusov ali motečih vonjev. In ko je ob koncu dneva potrebna sijoča čistoča, vam aparat iCombi Pro sam pove, ali je zelo, srednje ali malce umazan. Vi se odločite za standardno ali okolju prijazno čiščenje. Z odstranjevanjem vodnega kamna. Čez noč. Za 50 %* manj kemikalij. Brez fosfatov in vedno popolnoma čisto. Pečica iCombi Pro si lahko zapomni vašo izbiro in vam naslednjič sam ponudi ustrezen program čiščenja.

iCareSystem
Z iCareSystem boste prihranili čistila, vodo in čas. Glede higiene, obratovalnih stroškov in varovanja okolja se odlično izkaže.

 

Connected Cooking.

Vse na dosegu roke, vse pod nadzorom.

 

Vsi govorijo o povezovanju. Tudi iCombi Pro ima funkcijo povezovanja. S pomočjo serijsko vgrajenega vmesnika WiFi se lahko poveže s ConnectedCooking, spletno platformo podjetja RATIONAL. Ali se je recept za puranja prsa izkazal za dobrega? Takoj ga vnesite v vse aparate, ki so povezani. Ne glede na to, kje so. Kako se uporabljajo posamezni aparati? Poglejte na svoj pametni telefon. Iščete navdih? Vstopite v zbirko receptov. Je potrebna posodobitev programske opreme? S pritiskom na gumb se bo izvedla v samem aparatu. Želite priklicati HACCP podatke? To storite z enim klikom. Če želite, lahko parno konvekcijski aparat iCombi Pro po potrebi sam pokliče svojega serviserja.

ConnectedCooking
Učinkovita rešitev za povezovanje iz podjetja RATIONAL. Da boste imeli vedno vse v svojih rokah.

 

 
 

Učinkovitost.

Lahko preračunavate kolikor želite. Izračun je pravilen.

Parnokonvekcijski aparat iCombi Pro ni zgolj inteligenten kuharski pomočnik, temveč vam lahko pomaga tudi prihraniti denar. Z njim lahko, na primer, do 70 %* znižate porabo energije, do 60 %* zmanjšate delovno obremenitev, za več kot 30 %* zmanjšate potrebo po prostoru, do 25 %* zmanjšate količino potrebnih živil in do 95 %* zmanjšate porabo olja in maščob.

 

Izplača se. Čas amortizacije je zelo kratek, zato boste pri delu lahko še bolj uživali.

Vaš dobiček Obračunska postavka
na mesec
Vaš dodatni zaslužek na mesec Izračunajte
sami
Meso/ribe/perutnina      
Povprečno25 %* manj potrebnih surovin zaradi natančnega upravljanja in funkcije iCookingSuite. Poraba materiala
7.680 €
Poraba materiala z iCombi Pro
5.760 €
= 1.920 €  
Energija      
Edinstvena moč kuhanja, funkcija iProductionManager in najsodobnejša tehnika upravljanja porabijo do 70 %* manj energije. Poraba
6.300 kWh x 0,18 €/kWh
Poraba z iCombi Pro
1.890 kWh x 0,18 €/kWh
= 794 €  
Olje in maščobe      
Olja in maščobe za pripravo skoraj niso več potrebni. Stroški za nakup in odstranjevanje maščob se zmanjšajo do 95 %*. Poraba surovin
50 €
Poraba surovin z iCombi Pro
3 €
= 47 €  
Delovni čas      
iProductionManager skrajša čas proizvodnje do 60 %*. Odprava rutinskih opravil s funkcijo iCookingSuite. 60 ur manj × 26 €** = 1.560 €  
Mehčanje vode/odstranjevanje vodnega kamna      
Z iCareSystem v celoti odpravite te stroške. Običajni stroški
60 €
Stroški s SelfCookingCenter®
0 €
= 60 €  
                     
Vaš dodatni zaslužek na mesec   =  4.381 €  
Vaš dodatni zaslužek na leto   = 52.572 €  

Povprečna restavracija z 200 obroki na dan z dvema aparatoma iCombi Pro 10-1/1.
* V primerjavi z običajnimi kuhinjskimi aparati in opremo.

 


 

 

 

 

 
 

Trajnost.

Dobra za okolje, še boljša za denarnico.

 

Trajnostna naravnanost zmanjšuje porabo virov in prihrani denar: energijsko učinkovita proizvodnja in logistika, nova merila pri prihrankih energije in prevzemanje v odkup odsluženih konvektomatov oz. parnokonvekcijskih pečic so za podjetje RATIONAL samoumevni. Prav tako samoumevna je trajnostna naravnanost, ki jo zagotavlja aparat iCombi Pro v vaši kuhinji: v primerjavi z običajnimi kuhinjskimi aparati boste prihranili energijo. Porabili boste manj surovin. Preprečili boste čezmerno proizvodnjo. In kuhali boste na bolj zdrav način.


 

Preverjena kakovost.

iCombi Pro prenese marsikaj. Več let.

Vsakdan v kuhinji: naporen. Zato so tudi
parnokonvekcijski aparati RATIONAL robustni in
skrbno izdelani. Za to skrbi po eni strani proizvodnja
v Nemčiji, po drugi strani pa princip izdelave »ena oseba – en aparat«. To pomeni, da vsak zaposleni v proizvodnji prevzame vso odgovornost za kakovost izdelka. Ime zaposlenega je mogoče najti na tipski ploščici na aparatu. Enako zahtevni smo tudi do svojih dobaviteljev: v ospredju so visoki standardi kakovosti, stalne izboljšave ter zagotavljanje zanesljivosti in dolge življenjske dobe izdelkov. Zato ni nič nenavadnega, da je najstarejši parnokonvecijski aparat RATIONAL v rabi že več kot 40 let.
 Na to se lahko zanesete.
Narejeno za vsakodnevno uporabo, zanesljivo in z dolgo življenjsko dobo.
Mi smo vaš zanesljivi partner.

 
 

Tehnične podrobnosti.

Mislili smo na vse.

Parnokokvekcijski aparat iCombi Pro postavlja nova merila glede inteligence in tehnične opremljenosti:
 

LED razsvetljava s signalizacijo vodil

 

6-točkovna sonda temperature jedra

 

dinamično vrtinčenje zraka

 

najvišja temperatura v kuhalnem prostoru – 300 °C

 

vgrajen ročni tuš s točkovnim in razpršenim brizganjem

 

parni generator s svežo paro

 

vrata kuhalnega prostora s trojno zasteklitvijo

 

 

Poleg navedenega pa še:
prikaz porabe energije, nova tehnika tesnjenja vrat pri samostoječih aparatih, WiFi brez zunanje antene

 

 
 

Pregled modelov iCombi Pro

Kateri najbolj ustreza vašim potrebam?

Aparat iCombi Pro je na voljo v različnih velikostih, da lahko izpolnjuje vaše potrebe in ne obratno. Pripravljate 20 ali 2000 obrokov? Kuhate pred gosti? Velikost vaše kuhinje? Elektrika? Plin? XS? 20-2/1? Kateri model bi ustrezal vaši kuhinji?

Aparati XS 6-2/3 6-1/1 10-1/1 6-2/1
Električni in plinski        
Kapaciteta 6 × 2/3 GN 6 x 1/1 GN 10 x 1/1 GN 6 x 2/1 GN
Število obrokov na dan 20–80 30 - 100 80-150 60-160
Vzdolžno vodilo
 
1/2, 2/3, 1/3, 2/8 GN 1/1, 1/2, 2/3, 1/3,
2/8 GN
1/1, 1/2, 2/3, 1/3,
2/8 GN
2/1, 1/1 GN
 
Širina 655 mm 850 mm 850 mm 1072 mm
Globina (vključno z ročajem vrat) 621 mm 842 mm 842 mm 1042 mm
Višina 567 mm 754 mm 1014 mm 754 mm
Dotok vode R 3/4" R 3/4“ R 3/4“ R 3/4“
Odtok vode DN 40 DN 50 DN 50 DN 50
Pritisk vode 1,0 - 6,0 barov 1,0 - 6,0 barov 1,0 - 6,0 barov   1,0 - 6,0 barov
Električni        
Teža 67 kg 99 kg 127 kg 137 kg
Priključna moč 5,7 kW 10,8 kW 18,9 kW 22,4 kW
Zaščita (varovalke) 3 × 10 A 3 x 16A 3 x 32 A 3 x 35 A
Omrežni priključek 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V
Moč „Vroč zrak“ 5,4 kW 10,25 kW 18 kW 21,6 kW
Moč „Para“ 5,4 kW 9 kW 18 kW 18 kW
         
Plinski        
Teža   117kg 155 kg 144 kg
Priključna moč, elektrika   0,6kW 0,9 kW 0,9 kW
Varovalke   1 x 16 A 1 x 16 A 1 x 16 A
Omrežni priključek   1 NAC 230 V 1 NAC 230 V 1 NAC 230 V
Dovod/plinski priključek   3/4“ IG 3/4“ IG 3/4“ IG
Zemeljski plin/utekočinjeni plin        
Najv. nazivna toplotna obremenitev   13 kW/13 kW/ 13,5 kW 22 kW/22 kW/ 23 kW 28 kW/28 kW/29,5 kW
Moč „Vroč zrak"   13 kW/13 kW/ 13,5 kW 22 kW/22 kW/ 23 kW 28 kW/28 kW/29,5 kW
Moč „Para“   12 kW/12 kW/ 12,5 kW 20 kW/20 kW/ 21 kW 21 kW/21 kW/22 kW
 

 

   
Aparati 10-2/1 20-1/1 20-2/1
Električni in plinski      
Kapaciteta 10 x 2/1 GN 20 x 1/1 GN 20 x 2/1 GN
Število obrokov na dan 150-300 150-300 300-500
Vzdolžno vodilo
 
2/1, 1/1 GN
 
1/1, 1/2, 2/3, 1/3,
2/8 GN
2/1, 1/1 GN
 
Širina 1072 mm 877 mm 1082 mm
Globina (vključno z ročajem vrat) 1042 mm 913 mm 1117 mm
Višina 1014 mm 1807 mm 1807 mm
Dotok vode R 3/4“ R 3/4“ R 3/4“
Odtok vode DN 50 DN 50 DN 50
Tlak vode 1,0 - 6,0 barov  1,0 - 6,0 barov     1,0 - 6,0 barov
Električni      
Teža 179 kg 263 kg 336 kg
Priključna moč 37,4 kW 37,2 kW 67,9 kW
Zaščita (varovalke) 3 x 63 A 3 x 63 A 3 x 100 A
Omrežni priključek 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V
Moč „Vroč zrak“ 36 kW 36 kW 66 kW
Moč „Para“ 36 kW 36 kW 54 kW
       
Plinski      
Teža 192 kg 284 kg 379 kg
Priključna moč, elektrika 1,5 kW 1,3 kW 2,2 kW
Varovalke 1 x 16 A 1 x 16 A 1 x 16 A
Omrežni priključek 1 NAC 230 V 1 NAC 230 V 1 NAC 230 V
Dovod/plinski priključek 3/4" IG 3/4" IG 3/4" IG
Zemeljski plin/utekočinjeni plin      
Najv. nazivna toplotna obremenitev 40 kW/40 kW/ 42kW 42 kW/42 kW/
44 kW
80 kW/80 kW/
84 kW
Moč „Vroč zrak" 40 kW/40 kW/ 42kW 42 kW/42 kW/
44 kW
80 kW/80 kW/
84 kW
Moč „Para“ 40 kW/40 kW/ 42kW 38 kW/38 kW/
40 kW
51 kW/51 kW/
53,5 kW

 

 

 

 

Povpraševanje